Shekerinska në kazermën e Ilindenit: Urime uniformat e reja, pagat më të larta dhe pajisjet e reja

„Ajo që më bën më të lumtur dhe më jep kënaqësi të madhe është që sot të gjithë ju vishni uniformën e re. Kjo do të thotë që kriza shëndetësore që ka kapluar shoqërinë tonë nuk ka zvogëluar investimet në mbrojtje. Angazhimi im çdo ditë, pavarësisht gjendjes së jashtëzakonshme, ishte të realizoja blerjen e uniformave të reja. Dhe ato tashmë janë realiteti ynë – ashtu si i ngjan një Armate anëtare e NATO-s “, tha sot ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska në fjalimin e saj para pjesëtarëve të Armatës në kazermën e Ilindenit në Shkup.

Shekerinska sot vizitoi kazermat e Ilindenit për të falënderuar pjesëtarët e Armatës për angazhimin gjatë gjendjes së jashtëzakonshme dhe ndihmën e tyre në krizën me koronavirusin, dhe gjithashtu për të marrë pjesë në promovimin e uniformave të reja të ushtrisë.

„Përveç blerjes së uniformave të reja, ju premtova paga më të larta. Pagat në Ushtri janë trefishuar. Të ardhurat e të gjithë pjesëtarëve u rritën. Unë premtova kompensim qiraje prej 7000 denarë, sot të gjithë ata që plotësojnë kushtet marrin kompensim mbi 8000 denarë, çdo muaj. Sot, paga dhe të ardhurat e pjesëtarëve të Armatës janë rritur në mes 50 dhe 60 përqind, kemi blerë makina të reja inxhinierike, kemi porositur automjete të reja të blinduara”, tha Shekerinska, duke uruar pjesëtarët e Armatës.

Duke folur për rolin në krizën me koronavirusin, ministrja i shprehu mirënjohje Armatës për përkushtimin dhe besimin që gëzon në mesin e qytetarëve. “Si kurrë më parë, Armata ka qenë e afërt dhe e bashkuar me njerëzit e saj. Kjo është arsyeja pse unë nuk u befasova nga sondazhet e opinionit publik që treguan se Armata është ndër institucionet në të cilat qytetarët kanë besimin më të lartë nga institucionet shtetërore. Besim që e kemi marrë si shpërblim për veprimet tuaja. Ju përgëzoj dhe ju falënderoj që na sollët këtë nder të lartë,” tha Shekerinska.

Ministrja Shekerinska theksoi se Ministria e Mbrojtjes ngjitet në shkallën e transparencës çdo vit për të fituar pozicionin udhëheqës këtë vit sipas transparencës së institucioneve. “Ky është një shembull i punës me përgjegjësi dhe ndërtimi i një shoqërie të suksesshme,” tha ajo.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail