Shekerinska: Urime për miratimin e Ligjit të Mbrojtjes, kemi vendosur mekanizma për shfrytëzimin e përfitimeve nga NATO

„Me Ligjin për Mbrojtjen, ne kemi përcaktuar praktikisht të gjithë mekanizmat tanë të brendshëm për të praktikuar anëtarësimin në NATO. Ligji i Mbrojtjes është një ligj me të cilin ne më në fund do të kalojmë nga mbrojtja individuale, ku kujdesemi vetëm për stabilitetin dhe sigurinë tonë, në parimin dhe sistemin e mbrojtjes kolektive që është përfitimi më i dukshëm i anëtarësimit në NATO,” tha ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska në konferencën për shtyp kushtuar miratimit të Ligjit të Mbrojtjes.

„Kemi punuar në Ligjin për ndoshta një vit, e kemi bërë atë në mënyrë që vërtetë mos mund t’i gjendet asnjë e metë, dhe e kemi bërë këtë sepse e dinim se miratohet me dy të tretat e votave, sepse duhej të bëhej mirë për të qëndruar, për t’iu përgjigjur të gjitha sfidave në periudhën e ardhshme. Do të doja të uroja punonjësit e Ministrisë së Mbrojtjes për punën e shkëlqyeshme dhe 80 votat e djeshme dhe asnjë votë kundër është një kompliment i shkëlqyeshëm për punën e tyre ”, nënvizoi ministrja Shekerinska.

Ministrja theksoi se si anëtar i NATO-s, neni 5 i njohur “Një për të gjithë, të gjithë për një”, i cili është anëtar që detyron anëtarët e Aleancës të mbrojnë njëri-tjetrin në sistemin e mbrojtjes kolektive, tani vlen për vendin tonë . “Ombrela që mbron mbi 1 miliardë njerëz në mbarë botën është një ombrellë që do të na mbrojë tani edhe neve. Ky është neni që detyron anëtarët e Aleancës që të mbrojnë njëri-tjetrin dhe garanton frymën e solidaritetit dhe mbrojtjes kolektive të Aleancës”, tha Shekerinska. NATO, shtoi ajo, është një klub ekskluziv i më të fuqishmive, më me ndikimin, më të pasurve – Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Britania e Madhe, Franca, Gjermania, Turqia, Italia, Polonia…

„Është sukses të jesh në mes të tridhjetëve në këtë klub. Është një fitore të jesh anëtari i 30-të i kësaj Aleance ”, tha ministrja, duke falënderuar të gjithë 80 ligjvënësit që mbështetën ligjin dhe treguan se jo vetëm duke u fotografuar dhe ndjekur ceremonitë, por edhe çdo ditë me çdo vendim të tyre angazhohen për anëtarësimin në NATO dhe në Bashkimi Evropian.

„Sot para selisë së NATO-s bëhet hapësirë dhe përgatitet shtylla që pret flamurin tonë. Është çështje ditësh kur flamuri ynë do të ngrihet dhe do të qëndrojë i barabartë me 29 flamujt e tjerë të anëtarëve të Aleancës. Është një arsye për krenari të ndërsjellë, siç është edhe fakti që fjala para qytetarëve dhe aleatëve është mbajtur dhe është bërë një realitet”, shtoi ministrja.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail