Tradita vazhdon – ministrja Shekerinska në turne malor nën moton „Ne jemi NATO” për nder të 8 Shtatorit, Ditës së Pavarësisë

Sot në shpatet e Bistrës, ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska udhëhoqi turin tradicional malor për nder të festës më të madhe të Republikës së Maqedonisë së Veriut – 8 Shtatorin, Ditën e Pavarësisë. Ngjitja e malit Bistra këtë vit është nën moton “Ne jemi NATO”, veçanërisht duke marrë parasysh që festojmë Ditën e Pavarësisë për herë të parë si një anëtare e plotë e Aleancës së NATO-s, një nga dy qëllimet strategjike të pavarësisë së vendit tonë.

„Edhe këtë vit kemi dashur të tregojmë në këtë mënyrë simbolike se qëllimet tona strategjike janë si ngjitja në një nga majat e maleve. Ju duhet një plan, ju duhet organizim, ju duhet forcë, ju duhet durim, por kënaqësia është me të vërtetë e madhe. Ne e bëmë këtë vitin e kaluar përballë ambicies sonë për t’u bërë një anëtare e NATO-s. “Këtë vit jemi duke u ngjitur për herë të parë si një anëtar i NATO-s, nuk ishte e lehtë, ishte edhe më e vështirë sepse ambiciet tona u bënë edhe më të mëdha,” tha ministrja Shekerinska.

Ministrja theksoi se arritëm ta realizonim këtë synim tonë 30-vjeçar, por nuk ndalemi këtu. “Ne duam të sigurojmë një Armatë më të mirë, dhe një Armatë më efikase, të paguar më mirë dhe të pajisur më mirë e cila ekziston për qytetarët, një Armatë që si pjesë e Aleancës më të fuqishme ushtarako-politike do të jetë në gjendje të garantojë sigurinë, dhe meqenëse garanton sigurinë do të jetë në gjendje të garantojë zhvillim”, shtoi Shekerinska.

Ambasadorja e SHBA, Kate Burns tha se këtë vit vendi ynë feston Ditën e Pavarësisë, për herë të parë si anëtare e Aleancës, dhe SHBA dhe Republika e Maqedonisë së Veriut qëndrojnë së bashku në një komunitet. “Shtetet e Bashkuara mbeten një partner i fortë i Republikës së Maqedonisë së Veriut,” theksoi Burns.

Ditën e Pavarësisë na uroi gjithashtu Ambasadorja e Mbretërisë së Bashkuar, Rachel Gelloëay, si dhe Shefi i Zyrës Ndërlidhëse të NATO-s, kolonel Zoran Jankoviq.

Turneu malor realizohet në bashkëpunim me Shoqatën e Guidave Ndërkombëtare dhe Shoqatën për mbrojtjen dhe shpëtimin e maleve dhe terreneve të paarritshme “Asklepij”.

Në turneun malor morën pjesë përfaqësues të trupit diplomatik, atashe të mbrojtjes, përfaqësues të Komandës së Brigadës së Evropës Juglindore, e cila kohët e fundit është vendosur në Kumanovë, përfaqësues të Zyrës Ndërlidhëse të NATO-s, Zyrës së Bashkëpunimit të Mbrojtjes me Shtetet e Bashkuara, Qeverisë, Forcat Speciale Mjekësore Ballkanike, punonjësit e Ministrisë dhe oficerë dhe ushtarë të Armatës së Republikës së Maqedonisë së Veriut.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail