Shekerinska në Prilep: Armata do të ndihmojë Prilepin, por edhe qytetarët e Prilepit të respektojnë masat

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska sot realizoi takime në kazermat “Mirce Acev” në Prilep, si dhe në shtabin vendor për kriza.

Duke iu drejtuar ushtarëve dhe oficerëve, ministrja falënderoi ata për angazhimin e tyre.

“”Qytetarët tanë kanë nevojë për ju, institucionet kanë nevojë për ju, atdheu ka nevojë për ju”, u tha Shekerinska ushtarëve dhe oficerëve ne kazermë.

Para takimit të shtabit të krizave në Prilep, në të cilin morën pjesë anëtarët e Shtabit të Përgjithshëm të Armatës, si dhe zëvendëskryeministri Bujar Osmani dhe ministri i Transportit dhe Lidhjeve Goran Sugarevski, Shekerinska shprehu ngushëllime për viktimat e koronavirusit në këtë qytet.
“Kjo na dërgon mesazhin se ne duhet të vazhdojmë t’i respektojmë mesazhet dhe të jemi më të shpejtë dhe më të efektshëm në zbatimin e tyre”. Sot, ne ndodhemi në Prilep për të shprehur mbështetjen dhe solidaritetin tonë, por edhe për të treguar se si një shtet në kohë krize ne mund të reagojmë shpejt dhe me efikasitet “, tha ministrja.

Dje, theksoi Shekerinska, kryetari i Komunës së Prilepit bëri thirrje për angazhim më të madh të Armatës tonë, saktësisht në Prilep si një nga komunat ku ka një rritje të numrit të të infektuarve. Armata, tha ajo, do të ndihmojë Prilepin, por edhe njerëzit e Prilepit duhet të respektojnë masat.

“Sot tashmë vërehet se Armata ka filluar të funksionojë në një mënyrë të re. Që nga e premtja, kazermat kanë filluar të ofrojnë mbështetje për komunat që kërkojnë një mbështetje të tillë. Sot, shihet se si në Prilep ashtu edhe në Kumanovë, Armata ka ndërmarrë aktivitete që mbështesin komunën, por mbi të gjitha ndikon në mirëmbajtjen dhe sigurimin e të gjitha masave të sigurisë nga qytetarët në jetën e përditshme ”, nënvizoi Shekerinska.

Ministrja tha se megjithëse masat kanë ndërlikuar jetën e përditshme, ato duhet të respektohen sepse ato janë për të mirën kolektive. “Detyra e Armatës dhe pjesëtarëve të saj sot në Prilep nuk është të krijojë frikë, por respekti që ata gëzojnë mes qytetarëve të ndihmojë në krijimin e rendit. Unë do të doja të përgëzoja komunën, e cila është ndoshta e para në vend që ka bërë shënimin e vendeve para tregjeve dhe bankave, dhe u rekomandon qytetarëve se ku mund të qëndrojnë dhe si të respektojnë distancën”, tha Shekerinska.

Komuna, tha ajo, është duke bërë pjesën e saj, Armata jep mbështetje, secili nga ne vendosë nëse këto rekomandime do të shpëtojnë jetë, ose nuk do të respektohen.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail