Shekerinska në orën e parë akademike në Fakultetin e Sigurisë: Kapitulli mbi pranimin në NATO përfundoi me sukses, tani hapim një të ri për më shumë mundësi për brezat e rinj

„Vendi ynë është deklaruar se dëshiron të bëhet anëtar i NATO-s në një kohë kur shumica e të pranishmëve këtu, të gjithë ju studentë, nuk ishit lindur akoma. Kjo ëndërr zgjati shumë. Duhej ta lëviznim këtë maratonë të gjatë deri në fund, sepse edhe shteti, edhe qytetarët, e posaçërisht të rinjtë, prisnin dhe ishin lodhur nga ato pritje të dështuara. Kjo qeveri dhe kjo skuadër kanë vendosur që status quo-ja duhet të ndryshojë dhe se duhet të bëjmë një hap përpara. “Dhe me të vërtetë ndodhi, vendi ynë u bë anëtar i NATO-s,” tha ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska në një fjalim drejtuar studentëve të sapo regjistruar në Fakultetin e Sigurisë në fillimin e sotëm zyrtar të vitit të ri akademik dhe festimin solemn të orës së parë akademike.

Shekerinska theksoi se anëtarësimi në NATO është një kapitull që ne e kemi kurorëzuar me sukses, por tani po hapim një të ri. “Flamujt e BE dhe NATO pranë flamurit maqedonas nuk tregojnë vetëm fjalë, ato tregojnë se ne jemi vërtet të gatshëm ta ndryshojmë vendin për më mirë për t’i merituar dhe për të siguruar sigurinë e NATO-s dhe prosperitetin evropian për të gjithë ne,” tha ministrja.

Duke folur për rolin e sigurisë në kohën e re dhe mundësitë e ofruara në kurrikulën e re për studim, ministrja Shekerinska nënvizoi se siguria është, siç tha ajo, edhe nëse shteti do të jetë në gjendje të merret me epidemi siç ajo që kemi tani. “Gjithashtu është siguri nëse shteti do të jetë në gjendje të përshtatet me sukses ndaj ndryshimeve klimatike, nëse do të sigurojë ushqim në dispozicion dhe cilësor, nëse do të mbrojë sistemet e kompjuterike, nëse do të na mbrojë nga ndërhyrjet e vazhdueshme si në privatësinë tonë ashtu edhe në të drejtat tona,” tha ministrja.

Studentëve të Fakultetit të Sigurisë iu drejtuan edhe dekani Nikolla Dujovski, prorektori i Universitetit “Kliment Ohridski” Marjan Gjurovski dhe sekretarja e shtetit e Ministrisë së Brendshme, Magdalena Nestorovska.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail