Shekerinska në takimin me atashetë e Mbrojtjes: Pavarësisht koronavirusit, 2020 për ne ishte viti i NATO-s

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska sot morri pjesë në video takimin e rregullt vjetor me atashetë e mbrojtjes të akredituar në vendin tonë. Në takim, ministrja Shekerinska iu referua vitit të kaluar dhe arritjeve në Mbrojtje dhe Armatë.

„Megjithëse viti 2020 ishte viti i koronavirusit, për ne dhe vendin tonë ishte gjithashtu viti i NATO-s. “Kemi realizuar një angazhim shumë dekadëshe për t’u bashkuar me Aleancën dhe kam kënaqësinë e madhe  që mbajmë takimin tonë të parë me atashetë si anëtari i 30-të i NATO-s,” tha ministrja.

Shekerinska theksoi se anëtarësimi i vendit tonë në NATO do të thotë investim në të ardhmen dhe në sigurinë e qytetarëve dhe nder për Armatën. “Armata jonë nuk është më vetëm Armata e Maqedonisë së Veriut por edhe Armatë e NATO-s. “Duke u bashkuar me NATO-n, ne pranuam standardet dhe kriteret për Armatën dhe rritjen e buxhetit të mbrojtjes, i cili mundësoi që e kaluara 2020 të jetë një vit i pajisjes dhe modernizimit të Armatës dhe përmirësimit të kushteve për funksionim,” nënvizoi Shekerinska.

Duke iu referuar kontributit në misionet ndërkombëtare, ministrja tha se ne mbetemi në misionin në Afganistan dhe se bëhen përgatitjet për të dërguar një ekip mjekësor në bashkëpunim me Mbretërinë e Norvegjisë, e cila do të vendoset në Kabul nga pranvera e ardhshme deri në shtator.

„Gjithashtu kontribuojmë në sigurinë rajonale duke dërguar 44 ushtarë dhe oficerë tanë në misionin e KFOR-it në Kosovë. Ne planifikojmë ta rrisim këtë mision në 180 ushtarë. “Jemi gjithashtu të pranishëm në Republikën e Afrikës Qendrore me dy oficerë dhe vazhdojmë të kontribuojmë në misionet ALTHEA dhe UNIFIL,” tha ministrja Shekerinska.

Në takimin, i cili u ndoq nga Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Armatës Vasko Gjurçinoski, u bë një prezantim mbi pjesëmarrjen e Armatës në trajtimin e koronavirusit, pjesëmarrjen e Armatës sonë në stërvitje ushtarake ndërkombëtare, arritjet në drejtim të perspektivave gjinore, përmirësimin e kapacitetit ushtarak, poligonit Krivollak, transformimi i Ministrisë së Mbrojtjes dhe mundësitë e Qendrës sonë Rajonale për Marrëdhënie me Publikun.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail