Ministrja Shekerinska në takim me telekonferencë të ministrave të të mbrojtjes të NATO-s për COVID-19: Bashkë jëmi më të fuqishëm

Zëvendëskryeministrja dhe ministre e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska morri pjesë në një takim me telekonferencë të ministrave të mbrojtjes të NATO-s këtë pasdite kushtuar luftës kundër COVID-19.

Takimi u hap nga Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, ndërsa ministrja Shekerinska, së bashku me ministrat e tjerë të mbrojtjes, dhanë prezantime të ndara për pikëpamjet dhe qëndrimet e vendeve të tyre në lidhje me përhapjen e infeksionit dhe masat për të ndihmuar autoritetet civile të zvogëlojnë pasojat. Nga përhapja.

Sekretari i Përgjithshëm dhe një numër i madh i ministrave të Mbrojtjes uruan Republikën e Maqedonisë së Veriut për anëtarësimin në NATO dhe mirëpritën pjesëmarrjen e parë të Sekerinskës si anëtare e plotë.

Shekerinska falënderoi për mbështetjen që vendi ynë ka marrë për anëtarësimin në NATO dhe theksoi gatishmërinë tonë për të bashkëpunuar me aleatët në luftën kundër pandemisë.

“Jemi mirënjohës që miqtë tanë nga SHBA, Turqia, Republika Çeke, Norvegjia, Hungaria, Sllovenia, Mbretëria e Bashkuar, Hollanda dhe Bullgaria na kanë dërguar ndihmë në këtë krizë të madhe. “Ndihma do të thotë shumë për ne sepse vjen në një gjendje të rrezikshme të përgjithshme për të gjitha vendet dhe i vë në provë sistemet e shëndetit kombëtar në të gjithë botën,” tha ministrja.

Shekerinska dërgoi porosi Sekretarit të Përgjithshëm të Aleancës dhe Ministrave të Mbrojtjes se “vendi ynë e di shumë mirë se çfarë do të thotë të vijë dikush në ndihmë kur është e nevojshme” dhe shprehu gatishmërinë tonë për të mbështetur KFOR-in në kushte të një urgjencë mjekësore.

Ministri shprehu ngushëllime për viktimat nga pandemia dhe shprehu besim se NATO me gamën e saj të gjerë të aktiviteteve do të kontribuojë në një trajtim më të shpejtë dhe më efikas të krizës shëndetësore.

Në fund të takimit, Sekretari i Përgjithshëm Stoltenberg tha: “Kriza ka treguar që anëtarët tanë janë këmbëngulës dhe të bashkuar. Forcat tona të armatosura tashmë janë duke luajtur një rol të rëndësishëm në mbështetjen e nismave civile. Kështu, përmes përdorimit të mekanizmave të NATO-s, aleatët ndihmojnë njëri-tjetrin në shpëtimin e jetës së njerëzve”.

Mbështetja për luftën kundër koronavirusit koordinohet nga komandanti i Komandës së Përbashkët të Evropës, gjeneral Todd Ëalters. Ndihma përcaktohet duke identifikuar nevojat dhe ofertat e aleatëve dhe partnerëve dhe organizimin e transportit ajror, i cili drejton qindra tonë pajisje dhe materiale nëpër vendet në nevojë urgjente.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail