Ministria e Mbrojtjes – në vendin e parë sipas Indeksit për Transparencë Aktive

FOTO_1Ministria e Mbrojtjes në listën e të gjitha institucioneve në nivelin qendror dhe lokal në transparencë aktive, njoftoi sot në raportin e vet vjetor për Indeksin e Transparencës Aktive 2020 Qendra për Komunikime Civile.

Kjo është një kërcim prej 40 vende në bazë të transparencës aktive të Ministrisë së Mbrojtjes, në vetëm tre vjet.

„Për herë të parë në pesë vite nga krijimi i indeksit, një ministri është në krye të tabelës. Këtë vit, Ministria e Mbrojtjes është në vendin e parë me transparencën më të madhe aktive.

Ministria e Mbrojtjes ka rritjen më të madhe, e cila me 97.9% është ministria e ranguar më së miri, por edhe institucioni i rangut më të mirë nga të gjithë 98 “, thuhet në raport.

“Transparenca aktive” nënkupton publikimin e informacionit me iniciativë të vetë institucioneve, pa e paraqitur askush një kërkesë për qasje në atë informacion.

Në tre vitet e fundit, janë bërë hapa të mëdhenj përpara në aspect të qasjes në informacione në dispozicion për punën e Ministrisë së Mbrojtjes. Fakti që vitet e fundit ne jemi në krye, dhe këtë vit në radhë të parë tregon që Ministria e Mbrojtjes si institucion përgjegjës nuk devijon nga angazhimi i vendosur për të qenë plotësisht i hapur për publikun dhe qytetarët për të cilët ne ekzistojmë.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail