Medalje nga Kroacia për rreshteren e lartë Sashka Knezheviq

Rreshteres Sashka Knezheviq iu nda “Medalje për Ekselencën në Arsim” e bronztë. Medalja iu nda nga Shefi i Shtabit të Forcave të Armatosura të Republikës së Kroacisë, Admiral Robert Hranj, dhe u dorëzua sot nga atasheja kroate e Mbrojtjes Mariana Plesha Kadoniq në një ceremoni të veçantë në Ambasadën Kroate në Shkup.

Knezheviq kaloi vitin akademik 2019/2020 në Shkollën për Arsimin e Lartë të Nënoficerëve në Shkollën Ushtarake “Dr. Franjo Tudjman” në Kroaci. Gjatë shkollimit të saj ajo arriti rezultate të shkëlqyera (4.95) dhe u emërua një nga tre studentët më të mirë. Vlen të përmendet se kjo është hera e parë që një studenti i huaj vlerësohet me një medalje nga Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura Kroate, e cila është konfirmim i mëtejshëm i suksesit të pjesëtarëve të Armatës sonë.

Në ceremoni morën pjesë gjithashtu ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska, Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Armatës, gjeneral lejtnant Vasko Gjurçinovski dhe ambasadori i Republikës së Kroacisë në Maqedoninë e Veriut, Nives Tiganj.

Duke falënderuar për nderin, rreshterja Sashka Knezheviq tha se ishte kënaqësi të vizitoja shkollën dhe se koha e kaluar në shkollën ushtarake kroate ishte mbushur me momente të bukura dhe mikpritje nga nokqirët.

Duke uruar Sashkën për medaljen, ministrja Shekerinska tha se momente të tilla e bëjnë atë një ministre krenare të Mbrojtjes dhe i japin kuptim përpjekjeve për më shumë gra në Armatë.

Dekorata u përgëzua gjithashtu nga Shefi i Shtabit të Përgjithshëm Gjurçinovski i cili shprehu kënaqësinë me rezultatin e arritur nga Knezheviq në Kroaci dhe tha se suksesi i saj është një shembull dhe motiv për pjesëtarët e tjerë të Armatës.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail