Paqeruajtësit maqedonas në misionet e NATO-s, BE-së dhe KB-së me një mesazh unik për Ministren Sekerinska: shëndet i shkëlqyeshëm, moral i lartë, të qëndrueshëm në kryerjen e detyrave

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska sot përmes lidhje me video konferencë tbisedoi me pjesëtarët e Armatës së Republikës së Maqedonisë së Veriut, të vendosur në tre kontinente në misionet e NATO-s, Bashkimit Evropian dhe Kombeve të Bashkuara.

Është kënaqësi t’ju shoh të gjithë të shëndetshëm dhe të gjallë. Këtë vit, së pari ju uroj shëndet të mirë, sepse kriza pandemike na tregoi se kjo është e gjëja më e vlefshme. “Ju falënderoj që edhe në kushte dhe sfida të tilla, ju i kryeni detyrat tuaja në mënyrën më profesionale, të përkushtuar dhe të motivuar, gjë që tregon se Maqedonia e Veriut mbetet aleati më besim të lartë në NATO, por edhe në misionet e BE-së dhe të Kombeve të Bashkuara”, tha ministrja Shekerinska në takim. Ajo shtoi se përvojat që paqeruajtësit fitojnë në misione do të kenë një rëndësi të madhe për përgatitjet e Armatës në shtëpi, por edhe për kolegët e tyre në rotacionet e ardhshme.

Shekerinska tha se kjo gjeneratë e paqeruajtësve do të hyjë në histori si gjenerata e parë që do të tregojë se cila është vlera jonë, por jo vetëm si partner, por edhe si një anëtar i plotë i NATO-s, si një aleat.

„Ky ishte një vit i vështirë me shumë sfida për shkak të pandemisë, por edhe një vit i suksesit më të madh në mbrojtje. Anëtarësimi ynë në NATO ju jep mundësinë të thoni se ju jeni paqeruajtësit e parë që merrni pjesë në misione në mënyrë të barabartë me homologët e tyre nga vendet Aleate. “Ju tregoni se Armata e Maqedonisë së Veriut mund të konsiderohet si një aleat i NATO-s,” tha ministrja.

Ministrja përshëndeti paqeruajtësit në Afganistan të cilët u prekën nga pandemia por luftuan me sëmundjen pa pasoja. “Kontingjenti i KFOR-it, i cili po rritet në numër këtë vit, tregon se ne gjithashtu mund të kontribuojmë në sigurinë rajonale,” tha ajo, dhe paqeruajtësve që na përfaqësojnë për herë të parë në kontinentin afrikan në misionin e BE në Republikën e Afrikës Qendrore, u tha se përvoja e tyre është e vlefshme për të treguar dhe forcuar rolin në misionet e BE. Ne vazhdojmë të mbështesim përpjekjet për paqe dhe siguri të qëndrueshme edhe në Liban, duke marrë pjesë në misionin e Kombeve të Bashkuara UNIFIL.

Në video konferencë morën pjesë pjesëtarë të kontigjenteve maqedonase në misionet e NATO-s “Mbështetja e Vevndosur” në Afganistan dhe KFOR në Kosovë, misionet e Bashkimit Evropian, ALTHEA në Bosnjë dhe Hercegovinë dhe Republikën e Afrikës Qendrore dhe misionin e Kombeve të Bashkuara në Liban, UNIFIL. Ata dërguan një mesazh unik – se morali dhe shëndeti janë në një nivel të lartë, se ata kryejnë detyrat e tyre në mënyrë të vazhdueshme dhe kanë bashkëpunim të shkëlqyeshëm me homologët e tyre nga vendet aleate.

Zëvendës Shefi i Shtabit të Përgjithshëm, gjeneral Azim Nuredin dhe komandanti i komandës së operacioneve, gjenerali Pavle Arsoski, gjithashtu folën në takimin përmes video konferencës dhe shprehën kënaqësinë me rezultatet e paqeruajtësve tanë.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail