Armata rinohet kur investoni në të – 1800 të paraqitur në konkursin për 200 ushtarë profesionistë

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska sot në stadiumin ushtarak vizitoi kandidatët për ushtarë profesionistë, ku aktualisht po kryhen kontrolle fizike.

Ministrja Shekerinska theksoi se investimet gjatë tre viteve të kaluara në Armatë, veçanërisht rritja e pagave, përmirësimi i kushteve të punës, kthimi i besimit, kanë rezultuar që në këtë konkurs të ketë rreth 1800 kandidatë të paraqitur për 200 pozicione.

„Konkursi i parë 3 vjet më parë në të cilin ne kërkonim 125 ushtarë profesionistë mblodhi rreth 200 kandidatë dhe ishte e vështirë të gjesh njerëz nga ata kandidatë që plotësojnë të gjitha kushtet. Kanë kaluar tre vjet, ne kemi investuar në Armatë, kemi investuar në mbrojtje dhe kjo është arsyeja pse në fillim të vitit kemi pasur 700 kandidatë për 70 pozicione. Tani që kemi shpallur një konkurs për 200 ushtarë, kemi marrë mbi 1800 kandidatë dhe kjo tregon se Armata do të rinovohet dhe se Armata mund të rinovohet vetëm nëse investoni në paga më të larta, pajisje më të mira, imazh më të mirë dhe natyrisht nëse investoni në shanse më të mira për të gjithë ata që punojnë në Armatë“.

Ajo shtoi se interesi i shtuar i të rinjve për t’u bashkuar me Armatën është rezultat i anëtarësimit tonë në NATO, dhe me më shumë kandidatë, Armata do të fitojë staf cilësor.

„Armata gjithmonë ka rikthyer besimin në të, ajo ka arritur t’u përgjigjet detyrave edhe në rrethanat më të vështira, por tani ne kemi treguar se shteti vlerëson ushtarët e tij, oficerët e saj dhe të rinjtë nga të gjitha bashkësitë etnike – si burra dhe gra, ata kanë treguar këtë interes. . “Unë pres dhe shpresoj që vitin e ardhshëm në të njëjtën mënyrë të rrisim interesin për t’u regjistruar në Akademinë Ushtarake dhe në atë mënyrë do të rinovojmë jo vetëm ushtrinë, por edhe oficerët e Armatës,” tha Shekerinska.

Për ushtarët profesionistë me rezultatet më të mira, Qeveria dhe Ministria e Mbrojtjes ofrojnë përparim në karrierë – mundësi trajnimi jashtë vendit, trajnim brenda programeve të NATO-s, shanse për të marrë pjesë në disa prej misioneve të drejtuara nga NATO si dhe misione të drejtuara nga KB dhe BE.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail