Shekerinska në festimin e WING të Forcave Ajrore të Armatës dhe fluturimin e aeroplanëve nga Policimi Ajrore: Dita e sotme tregoi se çfarë do të thotë të jesh anëtar i NATO-s

„Dita e sotme tregoi se çfarë do të thotë të jesh anëtar i NATO-s. Kjo do të thotë të kemi aeroplanët e NATO-s, në këtë rast nga Forcat Ajrore Greke, duke ruajtur dhe patrulluar qiellin tonë, që sot ishte një rastësi e madhe me festimin e Ditës së WING-ut të Forcave Ajrore. Pikërisht në ditën kur njësia feston jubileun e saj, kemi ditën kur është kryer ky policim ajror. “Kjo është një fushë në të cilën Maqedonia e Veriut ka parë integrimin e saj të parë të plotë në strukturat e NATO-s,” tha ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska sot në një ceremoni që shënon Ditën e WING-ut të Forcave Ajrore, gjatë së cilës misioni i patrullimit ajror të NATO-s fluturoi mbi qiellin tonë, ndërsa Armata jonë gjithashtu paraqiti demonstrim të kapaciteteve fluturuese.

Duke theksuar gatishmërinë për investime si në personel ashtu edhe në pajisje për këtë segment të rëndësishëm, ministrja theksoi se qëllimi është të përmirësohen kushtet e punës në WING të Forcave Ajrore dhe të zvogëlohet dallimi në kapacitete dhe pajisje me anëtarët e tjerë të NATO-s. “Ne kemi arritur të rrisim seriozisht të ardhurat e të gjithë pjesëtarëve të WING aviacionit të cilët specializohen në aviacion. Jam e lumtur që arritëm të kthejmë disa ushtarë ish-pjesëtarë të Armatës, por gjithashtu për atë se arritëm të sigurojmë për të gjithë të rinjtë dhe më me përvojë paga të rritura midis 30 dhe 60 përqind, ose të shprehura në shuma, disa që tejkalojnë 100,000 denarë, të cilat janë disa nga të ardhurat më të larta në Armatë. Ekziston një rritje e pagave për ushtarët profesionistë, të cilët tre muaj më parë kishin të ardhura mujore 30,000 denarë, ndërsa tani rreth 46,000 denarë, dhe secila gradë më e lartë do të thotë një ndryshim edhe më i madh në të ardhurat mujore, tani dhe tre vjet më parë “, tha Shekerinska.

Ministrja falënderoi Armatën për angazhimin e saj në luftën kundër koronavirusit dhe uroi për sondazhin e fundit të opinionit publik që tregoi se qytetarët kishin besimin më të lartë në Armatë. “Ky besim nuk është pa arsye, por ai është ndërtuar me çdo vendim për të ndihmuar shtetin dhe çdo qytetar,” tha ministrja, duke u uruar pilotëve tanë ushtarak një qiell të qetë kur drejtojnë avionët e Forcave Ajrore WING.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail