Lufta kundër pandemisë është prioritet për Armatën: Ndihma E Shpejtë Mjekësore prej sot e përforcuar me automjete – ambulanca ushtarake

„Shëndeti i qytetarëve është gjithashtu shqetësimi ynë. “Kur vendi është në një situatë kritike, ne të gjithë duhet të jemi të përgjegjshëm dhe të mobilizuar dhe të gjejmë një mënyrë për të ndihmuar,” tha ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska, e cila së bashku me ministrin e Shëndetësisë Venko Filipçe morën pjesë në dorëzimin e sotëm të ambulancave ushtarake në shërbim të shëndetit publik.

Shekerinska shtoi se vendimi për lirimin e këtyre pesë automjete së bashku me dy të tjera që do të vihen në dispozicion në brendësi të vendit do të forcojnë ndjeshëm kapacitetin e Ndihmës së Shpejtë.

„Këto automjete janë automjete të përdorura nga Armata dhe ne besojmë se në këtë moment ato duhet të përqendrohen në prioritetin numër një, i cili është lufta kundër Kovid dhe sigurimi i më shumë mundësive për Ndihmën e Shpejtë në kryeqytet ku ndihet presioni më i madh,” shtoi Shekerinska.

Ministri falënderoi pjesëtarët e Armatës dhe tha se të gjitha burimet duhet të drejtohen atje ku janë më të nevojshme, duke theksuar se Armata deri më tani ka marrë pjesë në trajtimin e pandemisë dhe se ajo do të vazhdojë të jetë në dispozicion.

Duke falënderuar për mbështetjen, ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe theksoi rëndësinë e përfshirjes së Armatës dhe ndihmën e dërguar nga NATO në respiratorë transportues.

„Prej sot, kemi në dispozicion 5 automjete spitalore dhe 2 të tjera që do të përdoren shtesë për transportimin e pacientëve në qytete të tjera. Presioni mbi sistemin e kujdesit shëndetësor është i madh, shpesh ka nevojë për transport të shpejtë të pacientëve në një spital. Në periudhën e kaluar ne kemi rritur numrin e automjeteve spitalore. “Kjo ndihmë është e vlefshme dhe do të jetë shumë e rëndësishme, sepse do të rrisë numrin e ekipeve që do të jenë në dispozicion për transportimin e pacientëve së bashku me respiratorët transportues që kemi marrë si ndihmë nga NATO,” tha ministri Filipçe.

Në dorëzimin e ambulancave ushtarake morën pjesë shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Armatës, Gjeneral Vasko Gjurçinovski, si dhe një ekip nga Qendra Mjekësore Ushtarake.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail