Atletët e Armatës në Lojërat Sportive Ushtarake të 7-ta në Kinë

Katër pjesëtarë të  të Armatës në përbërje të major Igor Jakimovskit, kapetan Zhan Tosevit, rreshter senior klasi-1. Marija Pelikon  dhe ushtari profesionist Milosh Rançiq të udhëhequr nga selektori Mr. Sasho Danevski do ta përfaqësojnë vendin tonë në Lojërat Sportive Ushtarake të 7-ta që mbahen në Vuhan, RP e Kinës nga 14 – 29 tetor të këtij viti.

Ministrja Shekerinska para largimit u takua me përfaqësuesit tanë dhe iu uroi suksese dhe ta përfaqësojnë me dinjitet vendin dhe Armatën tonë gjatë pjesëmarrjes në këto garime më të mëdha sportive ushtarake.

Në lojërat e ardhshme përfaqësuesit tanë do të garojnë në disa disiplina atletike, siç janë maratona, 10,000 në  5000m dhe 1500 m.

Kjo është paraqitja e katërt radhazi në këtë lloj gare sportive ushtarake, pas Lojërave Sportive Ushtarake të Indisë 2007, Brazil 2011 dhe Korea e Jugut 2015.

Për performancën e suksesshme të Lojërave Ushtarake, përfaqësuesit e Ministrisë dhe Armatës ishin në përgatitje dhjetë ditore në Qendrën e Trajnimit në Ujë në Ohër, e cila është pjesë e Kompleksit Sportiv të “Burimeve Biljana”. Përfaqësuesit e Armatës janë ndër atletët më të lartë të nivelit shtetëror me suksese të nivelit të lartë dhe kanë arritur piedestalet në nivele shtetërore dhe ndërkombëtare.

Ministria e Mbrojtjes dhe Armata kanë qenë pjesë e Këshillit Ndërkombëtar të Sporteve Ushtarake (CISM) nga viti 2006 si një nga 140 anëtarët e barabartë. Vendi ynë ka kontribuar shumë në zhvillimin dhe promovimin e arteve marciale, me organizimin e Kampionatit Botëror të Mundjes Ushtarake Botërore 2015 në Shkup dhe Kampionatit Rajonal Futsal “Kupa e Paqes” në 2013 dhe 2019, i cili gjithashtu u mbajt  në Shkup.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail