2019 во одбраната и Армијата низ фотографии

2019 година по многу нешта беше историска за државата. По три децении потпишан беше протоколот за пристапување во Алијансата, 28 од 29 сојузници веќе го ратификуваа членството на Северна Македонија во НАТО. Буџетот за одбраната продолжи да расте, зголемени се платите, долгоочекуваната модернизација започна со набавката на нови инженериски машини, а набавката на лесни оклопни возила е во тек. Одбраната и Армијата се менуваат на подобро. Влегуваме во сојузничка, посилна година.

Погледнете ги фотографиите кои ја одбележаа 2019 година во овој важен сектор.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail