facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Baner_Ohrid-

НАТО сојузништво на дело – примена донација во заштитна медицинска опрема од Норвешка во вредност од 200 илјади евра

Aleanca e NATO-s në vepër – pranohet donacioni në pajisje mjekësore mbrojtëse nga Norvegjia me vlerë 200 mijë euroНАТО сојузништво на дело – примена донација во заштитна медицинска опрема од Норвешка во вредност од 200 илјади евра

Денеска во касарната „Илинден“ пристигна првата фаза од норвешката донација од илјада килограми заштитни маски, термометри, заштитни очила и друга медицинска опрема во вкупна вредност од околу 200.000 евра. Норвешката донација е наменета за полската болница РОЛ – 2 на Военомедицинскиот центар, која е исто така донирана од Кралството Норвешка, а се спроведува преку НАТО […]