Интервју на Алсат – „Патот до …“ – Датум да започнат преговори ?!

Датум за почеток на преговорите за членство во Европската унија ќе има, но не во јуни.
Според прогнозите на нејзиното утврдување, се очекува да се случи по летото, во септември или октомври. Ова е тема на дебата во живо на „Патот“ со нашите гости: Бујар Османи, вицепремиер за европски прашања; Радмила Шекеринска, министер за одбрана и Никола Димитров, министер за надворешни работи.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail