МО Радмила Шекеринска Интервјуа

Интервју на министерката Шекеринска за Клик Плус на ТВ21

Интервју на министерката Шекеринска за Клик Плус на ТВ21

Погледнете го интервјуто на заменичката на претседателот на Владата на Република Македонија и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска за емисијата Клик Плус на Телевизија 21.

Ноќно студио - интервју со Радмила Шеќеринска 18 01 2018

Ноќно студио – интервју со Радмила Шеќеринска 18 01 2018

Интервју на Радмила Шекеринска за Гардијан, за евроатлантските перспективи и спорот со името: Следната година е клучна!

Интервју на Радмила Шекеринска за Гардијан, за евроатлантските перспективи и спорот со името: Следната година е клучна!

„Напорите за промовирање на либералната политика на Балканот ќе бидат запрени доколку на Македонија не и биде понудена цврста можност за членство во НАТО и ЕУ следната година, предупредуваат лидерите на новоформираната влада во земјата“– пишува Гардијан во текстот под наслов „Македонија вели дека треба да се приклучи кон ЕУ за да го спречи авторитаризмот“. […]

Interview of Radmila Shekerinska for the BBC - Beyond 100 days - 14.12.2018Intervistë me Radmilla Shekerinskën për BBC - Beyond 100 days - 14.12.2018Интервју на министерката Шекеринска за Би Би Си - Beyond 100 days - 14.12.2018 година

Интервју на министерката Шекеринска за Би Би Си – Beyond 100 days – 14.12.2018 година

Шекеринска за Би Би Си: Од кризата излеговме посилни и покажавме дека со вистинска политика и лидерство, Македонија повторно стана позитивен балкански пример за ЕУ и НАТО Министерката за одбрана Радмила Шекеринска гостуваше во една од централните информативни емисии на Би Би Си њуз, “Beyond 100 Days”. Во најавата на интервјуто, новинарката од студиото во […]

Интервју со вицепремиерката и министерка за одбрана Радмила Шекеринска во Топ Тема на ТВ Телма 03.11.2017 г. Кои се опциите за влез на Македонија во НАТО во 2018? Дали изборните коалиции ќе ја реконструираат владата? Како ќе се обезбеди буџет и за модернизација на армијата и за плати на војниците?

Интервју со вицепремиерката и министерка за одбрана Радмила Шекеринска во Топ Тема на ТВ Телма 03.11.2017 г. Кои се опциите за влез на Македонија во НАТО во 2018? Дали изборните коалиции ќе ја реконструираат владата? Како ќе се обезбеди буџет и за модернизација на армијата и за плати на војниците?

„Нам следната година ни треба покачување на буџетот, но и покачување на платите. Она што сите вработени во Армијата ќе можат да видат од моментот кога ќе биде даден предлогот од Влада во Собрание е дека во калкулацијата за Буџетот од 2018 стои обврската за 10% покачување на сите плати на оние кои што работат […]

Шекеринска за Bloomberg

Република Македонија со очи вперена кон НАТО за да се одбрани од мешањето на Русија Од Слав Оков Август 8, 2017, 1:00 AM GMT+2 August 8, 2017, 2:41 PM GMT+2 https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-08-07/rep-of-macedonia-eyes-nato-to-stave-off-russian-interference Новата влада на Република Македонија ги засилува своите напори за влез во НАТО, тврдејќи дека членството во воениот сојуз ќе ја заштити оваа балканска […]

INTERVIEW WITH THE MINISTER OF DEFENCE RADMILA SHEKERINSKA FOR  TV 24 CENTRAL NEWS 24.07.2017INTERVISTË E MINISTRES SË MBROJTJES RADMILA SHEKERINSKA PËR TELEVIZIONIN  24VESTI, 24.07.2017ИНТЕРВЈУ НА МИНИСТЕРКАТА ЗА ОДБРАНА РАДМИЛА ШЕКЕРИНСКА ЗА ТЕЛЕВИЗИЈА 24ВЕСТИ (24.07.2017)

ИНТЕРВЈУ НА МИНИСТЕРКАТА ЗА ОДБРАНА РАДМИЛА ШЕКЕРИНСКА ЗА ТЕЛЕВИЗИЈА 24ВЕСТИ (24.07.2017)

„Некои работи во буџетот на МО се зголемени, некои се намалени и има многу јасни причини зошто е тоа така. Сакам да почнам од покачувањата. Ребалансот на буџетот беше неопходен и во МО за да обезбедиме плати и надоместоци за припадниците на Министерството и на Армијата. На пример, во буџетот, ребалансираниот, се предлага 100 милиони […]

MOD Shekerinska: We are sending the message that the Region can only be better and safer with Macedonia as part of NATO – an interview for TOP TEMA NA VASHA STRANA, TV TELMA 12 June 2017 (Brussels visit) МО Шекеринска: Ја испраќаме пораката дека Регионот може да биде само подобар и побезбеден со Македонија како дел од НАТО – интервју за ТОПТЕМА НА ВАША СТРАНА, ТВ ТЕЛМА 12.06.2017 (посета Брисел)

МО Шекеринска: Ја испраќаме пораката дека Регионот може да биде само подобар и побезбеден со Македонија како дел од НАТО – интервју за ТОПТЕМА НА ВАША СТРАНА, ТВ ТЕЛМА 12.06.2017 (посета Брисел)

Новинар: Боби Христов ТВ Телма: Госпоѓо Шекеринска ако се обидеме да го сублимираме целиот ден и сите различни аспекти особено во Европската унија и во НАТО, се би било во една реченица. Ако испорачате, ние ќе возвратиме. Меѓутоа што е тоа „ќе возвратиме“, особено на планот на ЕУ е поразлично од претходните години кога бевме […]