МM Radmila-Shekerinska Јанковска Intervistat

Shekerinska: Këto janë dobitë më të mëdha për RMV-në nga anëtarësimi në NATO

Në prag të votimit të Spanjës për Protokollin e anëtarësimit të Maqedonisë së Veriut në NATO, ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, në një intervistë për Portalb.mk, flet për përfitimet nga anëtarësimi në aleancën më të madhe politike-ushtarake në botë. Sipas Shekerinskës, përfitimi kryesor është ndikimi që RMV-ja merr gjatë vendimmarrjes, pra vendet serioze dhe me […]

Interview of Radmila Shekerinska for the BBC - Beyond 100 days - 14.12.2018Intervistë me Radmilla Shekerinskën për BBC - Beyond 100 days - 14.12.2018Интервју на министерката Шекеринска за Би Би Си - Beyond 100 days - 14.12.2018 година

Intervistë me Radmilla Shekerinskën për BBC – Beyond 100 days – 14.12.2018

Shekerinska per BBC: Nga kriza dolëm më të fuqishëm dhe dëshmuam se me politikë dhe lidership të vërtetë Maqedonia sërish u bë shembull ballkanik pozitiv për BE dhe NATO Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska ishte mysafire në një nga programet qendrore të lajmeve të BBC, “Beyond 100 Days”. Në njoftimin për intervistën, gazetarja Kathy Kay, […]

Shekerinska për Bloomberg

Republika e Maqedonisë sytë e drejtuar kah NATO për të shmangur ndërhyrjen ruse Nga Slav Okov 8 Gusht, 2017 Qeveria e re e Republikës së Maqedonisë forcon përpjekjet e saja për hyrje në NATO, duke pretenduar se anëtarësimi në aleancën ushtarake do të mbrojë vendin ballkanik nga “ndërhyrjet” e Rusisë në punët e saja të […]

INTERVIEW WITH THE MINISTER OF DEFENCE RADMILA SHEKERINSKA FOR  TV 24 CENTRAL NEWS 24.07.2017INTERVISTË E MINISTRES SË MBROJTJES RADMILA SHEKERINSKA PËR TELEVIZIONIN  24VESTI, 24.07.2017ИНТЕРВЈУ НА МИНИСТЕРКАТА ЗА ОДБРАНА РАДМИЛА ШЕКЕРИНСКА ЗА ТЕЛЕВИЗИЈА 24ВЕСТИ (24.07.2017)

INTERVISTË E MINISTRES SË MBROJTJES RADMILA SHEKERINSKA PËR TELEVIZIONIN 24VESTI, 24.07.2017

„Disa mjete nga buxheti i MM janë rritur, disa janë zvogëluar dhe ka arsye shumë të qarta përse kjo ndodh kështu. Dua të filloj nga rritjet. Ribalancimi i buxhetit ishte i patjetërsueshëm edhe në MM për të siguruar rrogat dhe kompensimet për pjesëtarët e Ministrisë dhe Armatës. Për shembull, në kuadër të buxhetit të ribalancuar, […]